اگر در خصوص تبدیل تراز به رتبه سوالی دارید
اگر در خصوص تبدیل تراز به رتبه سوالی دارید
تبدیل تراز به رتبه کنکور از آن جهت برای داوطلبان سال جاری حائز اهمیت است که دیگر رتبه آن ها در کارنامه اولیه درج نمی شود. قوانین و مقررات آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ با تغییرات متعددی مواجه شده که از جمله مهم ترین آن ها می توان به حذف دروس عمومی از کنکور، افزایش ضریب تاثیر سوابق تحصیلی به ۴۰ درصد، تاثیر نمرات دروس عمومی در بخش سوابق تحصیلی و دو مرحله ای شدن آزمون اشاره کرد. در همین راستا، محتوای کارنامه این آزمون هم با تغییرات زیادی مواجه گردیده و رتبه شرکت کنندگان در آن درج نشده است. به همین خاطر، بسیاری از داوطلبان در پی یافتن راهی مناسب جهت تبدیل تراز به رتبه هستند. با بررسی کارنامه اولیه شرکت کنندگان آزمون سراسری 1402 در گروه های مختلف، متوجه می شویم که اطلاعات این کارنامه شامل نمرات خام آن ها، نمره کل سوابق تحصیلی و نمره آزمون اختصاصی می باشد. یعنی هیچ گونه رتبه کشوری یا منطقه ای در کارنامه اولیه شرکت کنندگان کنکور درج نشده است.
البته دقت داشته باشید که رتبه های مختلف کشوری، منطقه و سهمیه در کارنامه نهایی منتشر خواهند شد و این تغییرات به معنی عدم نمایش رتبه داوطلبان نیست. اما داوطلبان به این دلیل در پی تخمین رتبه بر اساس تراز هستند که بتوانند انتخاب رشته شان را بهتر و اصولی تر انجام دهند. زیرا اطلاع از رتبه در سهمیه یا رتبه کشوری به شرکت کنندگان کمک می کند که بفهمند شانس قبولی شان در رشته ها و دانشگاه های مختلف تا چه اندازه است. به این ترتیب، اولویت های خود را با کد رشته هایی پر خواهند کرد که شانس قبولی بیش تری در آن ها داشته باشند. با توجه به اهمیت این موضوع برای تعداد زیادی از داوطلبان آزمون سراسری سال جاری، در این مقاله نحوه تبدیل تراز به رتبه کشوری و روش های موجود برای این کار را توضیح خواهیم داد. پس اگر شما هم جزو شرکت کنندگان آزمون امسال هستید، با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این رابطه به دست آورید.
قوانین و مقررات آزمون کنکور امسال به تغییرات چشم گیری مواجه شده و دامنه این تغییرات به کارنامه های آزمون هم رسیده است. کما اینکه داوطلبان با مشاهده کارنامه کنکور خود، متوجه عدم ثبت رتبه های کشوری، رتبه در سهمیه و غیره در این کارنامه شده اند. در همین راستا، دنبال راهی مناسب برای تبدیل تراز به رتبه کنکور هستند تا بتوانند این گونه انتخاب رشته بهتر و اصولی تری داشته باشند. در واقع، نمرات خام، نمره کل سوابق تحصیلی و نمره کل آزمون اختصاصی مهم ترین اطلاعاتی هستند که در کارنامه اولیه شرکت کنندگان کنکور گروه های مختلف اعم از ریاضی، تجربی و انسانی درج شده است. تراز داوطلبان هم که بر اساس مجموع این نمرات به دست می آید، در کارنامه اولیه نمایش داده می شود. بنابراین شرکت کنندگان باید تنها بر مبنای تراز خود نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. با توجه به این موضوع، اکثر داوطلبان در پی تبدیل تراز به رتبه در کنکور هستند تا کارشان ساده تر شود.
در رابطه با تبدیل تراز درج شده در کارنامه اولیه به رتبه باید بگوییم که هیچ سامانه یا اپلیکیشن رسمی جهت این امر از سوی سازمان های ذی ربط معرفی نشده است. با وجود این، بسیاری از سایت های فعال در این حوزه نرم افزارهایی را معرفی کرده اند که بر اساس اطلاعات داوطلبان در دوره های گذشته، اقدام به تخمین رتبه داوطلبان سال جاری بر مبنای ترازشان می کنند. تخمین رتبه بر اساس تراز با این نرم افزارها اگر چه کاملا دقیق نیست، اما یک بازه حدودی رتبه را برای شما مشخص می کند. بنابراین می توانید بر اساس این بازه تقریبی رتبه، کد رشته هایی که شانس پذیرش بیش تری در آن ها خواهید داشت را انتخاب نمایید. نرم افزار تخمین رتبه گروه مشاوره هیوا از جمله نرم افزارهای معتبر در این زمینه است که می تواند رتبه شما را بر اساس تراز با تقریبی مناسب نمایش دهد. این نرم افزار امکان تبدیل تراز به رتبه کشوری و منطقه ای گروه های مختلف را ایجاد نموده است.
رتبه کشوری برای بسیاری از شرکت کنندگان آزمون سراسری در گروه های آزمایشی مختلف اهمیت زیادی دارد. به این جهت که می خواهند وضعیت علمی خود را با سایر داوطلبان کشور مقایسه کرده و علاوه بر آن، اطلاعات آماری مناسبی جهت انتخاب رشته شان به دست آورند. با توجه به این که رتبه کشوری در کارنامه کنکور هم مانند رتبه در سهمیه و رتبه های منطقه ای در کارنامه اولیه درج نشده، تبدیل تراز به رتبه کنکور کشوری اهمیت زیادی پیدا می کند. از آن جایی که سامانه سنجش و سایر نهادهای ذی ربط سامانه یا نرم افزار رسمی جهت به دست آوردن رتبه از روی تراز معرفی نکرده اند، متقاضیان می توانند جهت تخمین تقریبی خود از نرم افزارهای غیر رسمی استفاده کنند. چرا که بسیاری از سایت های فعال در حوزه مشاوره آموزشی و کنکور، نرم افزارهایی را بر پایه جامعه آماری خود و اطلاعات داوطلبان در سال های قبل طراحی کرده اند. از این رو امکان تبدیل تراز به رتبه با تقریبی مناسب وجود دارد.
البته توجه داشته باشید که دقت نرم افزارهای معرفی شده توسط سایت های گوناگون یکسان نبوده و تا حد زیادی به جامعه آماری مورد استفاده آن ها بستگی دارد. بنابراین رتبه ای که با استفاده از این نرم افزارها و اعلام ترازتان مشاهده می کنید، باید به عنوان یک راهنما در انتخاب رشته قرار گرفته و آن را معیار قطعی قرار ندهید. نرم افزار تخمین رتبه بر اساس تراز گروه مشاوره هیوا یکی از نرم افزارهای معتبر در این زمینه است که امکان مشاهده رتبه کشوری را در یک بازه تقریبی با دقت بالا فراهم می سازد. روش کار با این نرم افزار هم بسیار ساده بوده و کافی است گروه آزمایشی تان را مشخص کرده و تراز خود را وارد نمایید. به این ترتیب، رتبه کشوری و رتبه در هر یک از مناطق یک، دو و سه به صورت بازه ای نمایش داده می شود. بنابراین یک بازه تقریبی با دقت بالا از رتبه تان در اختیار داشته و می توانید جهت انتخاب رشته از آن استفاده کنید.
حال که اطلاعات لازم را در مورد تبدیل تراز به رتبه کشوری به دست آوردید، با استفاده از نرم افزارهای مربوطه می توانید بازه تقریبی رتبه کشوری و منطقه ای تان را از روی تراز به دست آورید. اما موضوع مهم دیگر در این رابطه، نحوه به دست آوردن رتبه سهمیه ایثارگران از روی تراز می باشد. در این رابطه باید دقت داشته باشید که سهمیه ایثارگران دارای جامعه آماری محدودی هستند. از این رو اطلاعات زیادی در مورد رتبه بندی گروه های با سهمیه در دسترس نیست. با توجه به این موضوع، نرم افزارهای غیر رسمی هم چندان به تبدیل تراز به رتبه سهمیه ایثارگران هم چندان به این سهمیه نپرداخته اند. زیرا عدم دسترسی به جامعه آماری و اطلاعات مربوط به رتبه این گروه ها در سال های قبل، امکان تخمین صحیح و با دقت بالای رتبه را سلب می کند. از این رو داوطلبان این سهمیه باید بر مبنای تراز یا رتبه های تقریبی کشوری و منطقه ای خود انتخاب رشته شان را انجام دهند.
کارنامه اولیه آزمون سراسری امسال با تغییرات متعددی رو به رو شده و رتبه های کشوری و منطقه ای در آن درج نشده اند. با توجه به این موضوع، اکثر داوطلبان دنبال روشی مناسب جهت تبدیل تراز به رتبه کنکور هستند. زیرا نمرات خام، نمره کل سوابق تحصیلی، نمره کل آزمون اختصاصی و تراز داوطلبان در این کارنامه آورده شده اند. با توجه به این که سازمان سنجش و نهادهای ذی ربط سامانه یا اپلیکیشن خاصی را جهت تخمین رتبه با تراز مشخص نکرده اند، هیچ روش رسمی جهت این امر وجود ندارد. با این حال، برخی سایت های فعال در این حوزه مانند گروه مشاوره هیوا، نرم افزارهایی را جهت تخمین رتبه بر اساس تراز ارائه داده اند که بازه تقریبی رتبه کشوری و رتبه منطقه ای داوطلبان را مشخص می کند.
اگر در خصوص تبدیل تراز به رتبه سوالی دارید
اگر در خصوص تبدیل تراز به رتبه سوالی دارید